Cercar en aquest blog

dimecres, 14 de setembre del 2011

El correfoc

L'associació de veïns d'un barri d'una ciutat catalana, amb motiu del correfoc que es fa l'últim dia de la seva festa major, amb molt bon criteri, feia l'advertiment següent:

[...] amb motiu del correfoc [...] informa i demana la vostra col·laboració per tenir en compte les següents normes de seguretat:

VEÏNS I COMERCIANTS

Retirar els vehicles aparcats pel recorregut del correfoc i altres objectes que puguin interferir en el seu desenvolupament. Tancar totes les finestres, balcons, aparadors, recollir toldos (sic) per evitar incendis i que baixin totes les persianes per protegir els vidres. En cas que tinguin aparadors o finestrals sense persianes, caldria que els tapessin amb cartrons o fustes. Que no deixin roba estesa als balcons que estiguin a l'abast de les guspires del correfoc. No llançar aigua al carrer durant el recorregut, ni sobre la gent ni sobre els diables, ja que és perillós.

PARTICIPANTS I PÚBLIC EN GENERAL

Portar roba escaient lleugera, de cotó i que tapi braços i cames. Portar barrets de palla o mocadors mullats al cap, almenys aquells més agosarats que es posin sota les guspires. No tirar petards propis, ni encendre o prendre els dels diables, No llençar aigua durant el correfoc, és molt perillós.

Digueu-me agosarat, però jo, davant de tots els perills que representa aquest acte, em pregunto: Paga la pena dur-lo a terme? Penseu que és assenyat crear aquestes situacions tan perilloses?

Enric Tremps

2 comentaris:

Jesús Tremps ha dit...

Home Enric, tant perillòs no es, el que pasa es que la gent esta masa picardejada i sembla que si no adverteixes i desprès pasa alguna cosa es puguin reclamar danys.

Un altre cosa és que "los despejaos" que han fet els advertiments diguin que es tapin els aparadors amb cartrons, material facilment incendiable o roba de cotò i barret de palla.
en fi, segur que els seus assessors deuen ser bons

Enric Tremps ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Jesús.